Overholts historie

De første vedtægter IS Overholt

De første vedtægter

Året er 1908. Fire lokale folk fik ideen og startede Overholt. Initiativet blev taget af Thomas Hansen, Anders Nielsen og Michael Bak, der på møde hos sidstnævnte i Skannerup, besluttede sig for at opkøbe gården Overholt. De sandede lyngklædte bakker mellem Skannerup og Voel skulle plantes til. Mange af egnens bønder var mødt op. Kort tid efter var Interessentskabet Overholt en realitet og de 14 interessenter købte gården og de ca. 120 tønder land Pris 7.500,- kr.

Første side i protokollen

Første side i protokollen

Det første møde afholdtes ifølge forhandlingsprotokollen d. 28. februar 1908. De gamle protokoller er findes på lokalarkivet i Gjérn, men de er renskrevet af Holger Munch og udskrifter kan læses her. Klik på billedet.

 

 

 

 

Margrethe Bak skriver om de første år

Østjysk Hjemstavns årsskrift 1944, Margrethe Bak: Overholt Plantage ved Skannerup. 1944 s. 137-39

Klik på billedet

I 1944 beskrev Margrethe Bak de første knap 40 års historie i en artikel i tidsskriftet Østjysk Hjemstavn. Margrethe Bak var søster til Michael Bak - en af skoven stiftere.
Klik på billedet for at læse artiklen.

Jagten i 100 år

Poul Fischer fortæller om jagten gennem 100 år. Klik her og læs hans beretning.

Poul Fischer - 2009

Poul Fischer, Søvind, er 3. generations interessent  i lige siden det første træ blev plantet i Overholt 1908. Og i samme hundrede år har familien haft jagtretten i skoven. Som interessent og formand gennem mange år har Poul Fischer også været en festlig del af skovens persongalleri.  


Klik på billedet og læs den festlige beretning om jagten i Overholt gennem 100 år. Holger Munch fortæller

Holger Munch har samlet facts og erindringer fra Overholts historie. Klik her og læs hans beretning.

Holger Munck - nov. 2007

Holger Munch, Mølhauge ved Gjern, var interessent i Overholt gennem næsten 50 år - og formand for interessentselskabet i 13 år. De seneste år har Holger haft den ærefulde otiumspost som 'skovløber' i Overholt med ret til at føre opsyn med skoven. Holger Munch har altid interesseret sig for lokalhistorie. Klik på billedet og læs den gamle skovløbers beretning om Overholt.
Det historiske billedarkiv

Stolte mænd i skoven

Stolte mænd i skoven

Her kommer snart et link til en samling af historiske billeder. Webmaster vil gerne i kontakt med personer der har billeder fra Overholt eller af personer med relationer til Overholt. Jeg vil gerne låne sådanne billeder og andet materiale med henblik på indscanning.
Kontakt Karsten Vest Nielsen på mail: webmaster@overholt-plantage.dk
Kommer snart på denne side: En side med anekdoter og små historier med tilknytning til skoven En tidslinie, der år for år fortæller, hvad der er sket i skoven, begivenheder, nøgletal for driften m.v.
Temaer

 
Læs de gamle protokoller fra 1908 til 2000.
'Sommerfesten holdes kun, hvis krigen slutter'
'Salg af islandske pæle til at tørre fisk på'

 Læs mere 

 

Find skatte i Overholt med GPS/Mobil.

 


Læs mere 

 

Retur til foregående