Rundt i skoven - information, turforslag og geocaching

Overholt Plantage som de fleste skove i Danmark åben for alle - og der er ikke noget bedre end en gåtur i skoven. Se et par turforslag nederst på denne side og geocaching i Overholt.

 

Regler ved færdsel i skoven

Regler for færden i Overholt

Færdsel i skoven sker til fods. Vis hensyn overfor plante- og dyreliv.  Skilte ved indgangene til skoven fortæller om de regler, der gælder for færdsel i skoven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pladsen ved mindestenen

Pladsen ved mindestenen

Kommer du i bil er det tilladt at parkere på pladsen ved mindestenen. Den ligger i den sydlige del af skoven med indkørsel fra Hammelvej. Pladsen er et godt udgangspunkt for en gåtur i skoven, hvis du kommer i bil. På pladsen ligger også madpakkehuset, hvor man kan nye sin medbragte mad i ly for vejr og vind.

Klik på billedet og læs mere om pladsen ved mindestenen.

 

 

 

 

 

Historien Hallo

Historien Hallo

På pladsen finder du også en informationsstander, som  Arkivsamrådet i Silkeborg Kommune har opstillet. Her kan du med din mobiltelefon ringe op til et nummer og få oplæst en historie om Overholt. Der er også en information om og link til Overholts hjemmeside.

Projektet har opstillet tilsvarende informationsstandere flere steder i Silkeborg kommune. 

 

 

 

 

 

 

Skovhytten

Skovhytten

I den sydvestre ende af skoven med indkørsel fra Hammelvej ligger den eneste tilbageværende bygning i Overholt Plantage. Den går under betegnelsen 'Skovhytten'. Ejendommen tjente fra 1944 til 1991 som beboelse Niels Peter Haurum og familie. Han arbejdede gennem mange år i skoven om vinteren og på teglværket om sommeren. Siden 1991 har Skovhytten været udlejet på normale vilkår.

 

 

 

 

 

Randershøj

Randershøj

Følg stien fra pladsen op til Randershøj i skovens nordende. Fra toppen af kæmpehøjen  er der en formidabel udsigt over Gjern Bakker og å-dalen. I horisonten ses de store vindmøller på bakkekammen ved Horn.  Nærmere ses Søhøjlandets ferieboliger.  Randershøj har sit navn, fordi det på en klar dag - i hvert fald tidligere - var muligt at se helt til Randers.

 

 

Turforslag

En gåtur i skoven

En rask gåtur rundt i skoven på ca. 2. km. Klik på billedet.

Rundt i Overholt

Følg igen stien fra pladsen op til Randershøj. Drej til højre og følg stien langs kanten af skrænten hen mod bøgeskoven. Klik på billedet og find selv ud af resten af ruten :-)

Turen rundt i skoven er 2 km lang.
Fra Søhøjlandet og rundt om Overholt

En tur fra feriecenteret Søhøjlandet rundt om Overholt. Klik på billedet.

Fra Søhøjlandet og rundt om Overholt

Denne tur går fra feriecenteret Søhøjlandet ad Amerikavej op over bakken og til venstre ind i Overholt. Fra pladsen ved mindestenen drejes til venstre mod Randershøj. Langs skrænten med udsigten til Søhøjlandet, gennem bøge- og egeskov. På vejen hjem passeres golfbanen. Turen er på 5 km. Klik på billedet og se ruten.

Der er 2 caches gemt i Overholt

Der er 2 caches gemt i skoven. Klik på billedet.

Geocaching i Overholt

Overholt Plantage byder også på geocaching. Geocaching er en rigtig familiesport, hvor man kombinerer motion, en tur i skoven og spændende skattejagt. Det kræver blot en GPS. Der er gemt 2 skatte i skoven. Klik på billedet og læs mere om skattejagt i Overholt.


Temaer

 
Læs de gamle protokoller fra 1908 til 2000.
'Sommerfesten holdes kun, hvis krigen slutter'
'Salg af islandske pæle til at tørre fisk på'

 Læs mere 

 

Find skatte i Overholt med GPS/Mobil.

 


Læs mere 

 

Retur til foregående